joi, 7 februarie 2013

Pace deplina

"Somitati din domeniul cercetarilor medicale au ajuns la concluzia ca multe boli au drept cauza reactiile noastre afective la problemele vietii." Robert de Foster

Lumea in care traim este plina de confuzie, ura si simtaminte de vinovatie; planuri diabolice se nasc peste noapte.

Dumnezeu ne-a promis totdeauna pacea "in toate privintele" , spune o traducere, Suferinta fizica sau sufleteasca, lipsa hranei sau a confortului nu pot "deranja" convorbirea cu cel ce este Pace.

Sensul acestei vocatii si al acestei pãci începe sã ti se limpezeascã în momentul când contempli chipul altuia, prin care, adeseori fãrã cuvinte, slãbiciunea si neajutorarea aceluia transpar si fac apel la tine. Prin lipsa lui totalã de apãrare, chipul omenesc se expune violentei si mortii, dar în acelasi timp prevesteste o rezistentã inepuizabilã în fata lor, ca si cum, privindu-l, ti-ar rãsuna permanent în urechi vechea poruncã: “Sã nu ucizi!” Chipul aratã simultan cã este extrem de lesne sã ucizi si totodatã imposibil. Multumitã chipului omenesc, cuvântul rostit de Dumnezeu pe Muntele Sinai este încã aproape de noi si ne vizeazã personal pe fiecare. Celãlalt, evident, nu este Dumnezeu si, de multe ori, habar nu are ca a fost creat dupã asemãnarea Lui sau respinge aceastã idee; cu toate acestea, tocmai vederea celuilalt ne apropie de Dumnezeul invizibil. Adevãratul rãspuns omenesc fatã de chipul celuilalt încape în douã cuvinte: “Iatã-mã.” Cuvintele acestea de sorginte biblicã atestã o disponibilitate de a sluji si corespund, spune filozoful, acelui ideal de sfintenie care constã în a pune binele celuilalt înaintea binelui propriu. (Iudaism)

"Sa ai pace deplina inseamna sa ai permanenta legatura cu cerul." Autor necunoscut

Biblia spune: "Insusi Domnul pacii sa va dea totdeauna pacea in orice fel." 2 Tes. 3:16
Ai nevoie de pace? Cere si ti se va da.

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu