joi, 21 februarie 2013

Niciun progres fără Biblie


Strâng cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! (Psalmii 119: 11)

Progresul nu schimbă inimile, ci doar exteriorul.

Spiegel Online prezintă cazul unui bărbat de 69 de ani, din Ludwigsburg, lângă Stuttgart. În cei 25 de ani cât a lucrat ca îngrijitor la primărie, având acces peste tot, de la depozitele de materiale până la birouri, a sustras bucată cu bucată, după cum a recunoscut, circa 25 t de bunuri, în valoare de mai multe sute de mii de euro. În locuinţa sa de 100 mp, a depozitat fără a intenţiona să vândă: 150 de pachete de hârtie xerox, 7 500 de pixuri, 250 de perii de toaletă, 750 de butuci şi broaşte cu chei, 3 duzini de găleţi, 20 de scări pliante, 10 ex­tinctoare, 25 de stâlpi de marcaj metalici pentru parcări, un container întreg de hârtie igienică şi role de hârtie pentru bucătărie, mături de casă şi curte, făraşe, cârpe de curăţat, radiere, benzi adezive, agrafe de birou, mai multe aspiratoa­re, un furtun şi o instalatie de irigare. Şi, cireaşa de pe tort: diverse medalii de onoare primite de administratia oraşului şi un dosar cu manuscrisele cuvântă­rilor unui fost primar general al Stuttgartului.

De ce se întâmplă astfel de lucruri chiar şi în ţări civilizate ca Germa­nia? Oare se fac vinovaţi şi creştinii de astfel de lucruri? Care să fie motivul? lată răspunsul: "Sfintele Scripturi erau aproape necunoscute nu numai popo­rului, ci şi preoţilor. .. Legea lui Dumnezeu, standardul neprihănirii, fiind în­depărtată, ei exercitau fără nicio limită puterea şi practicau viciul fără reţine­re. Înşelătoria, avariţia şi desfrâul domneau. Oamenii nu se dădeau înapoi de la nicio crimă prin care puteau să căştige avere sau poziţie. Palatele papilor şi ale prelaţilor erau scenele celor mai josnice orgii. Unii dintre pontifii în exer­citiu erau vinovati de crime atât de revoltătoare, Încât conducătorii seculari s-au străduit să-i detroneze pe aceşti demnitari ai bisericii, nişte monştri prea infami pentru a mai fi toleraţi. Timp de veacuri, Europa n-a făcut niciun pro­gres în literatură, arte sau civilizaţie. O paralizie morală şi intelectuală căzuse peste creştinătate." (TV, p. 48)

Dacă vrei să progresezi în viaţa de credinţă şi în oricare alt lucru, nu ne­glija Cuvântul lui Dumnezeu. Cercetează Scripturile şi urmează-le!

CONEXIUNE Unul dintre papii corupţi a fost Leo al X-lea (1513-1521). La prelu­area pontificatului, i-a spus fratelui său, Giuliano: "Din moment ce Dumnezeu ne-a dat scaunul papal, să ne bucurăm de el."

Romică Sîrbu, pastor, directorul Departamentului Educaţie, Uniunea Română

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu