joi, 7 februarie 2013

Casa noastră nu e în lumea aceasta - joi 7 feb. 2013


Ei nu sunt din lume, după cum nici Eu nu sunt din lume. (Ioan 17:16)

Johan Steven nici nu se născuse când tatăl său, sergentul Jose Martinez, a fost răpit de Forţele Militare Revoluţionare din Columbia şi dus undeva în junglă. Crescând, băiatul l-a cunoscut pe tatăl său din poveştile mamei şi ale rudelor şi a devenit preocupat de ideea că trebuie să-şi întâlnească tatăl. Povestea lui a impresionat o lume întreagă după ce, în 2009 şi 2010, a parcurs pe jos mai întâi o sută de kilometri, apoi alţi şaptezeci pentru a-i convinge pe cei care îl țineau prizonier pe tatăl lui să îi permită să îl vadă. "Nu vreau decât să îi spun cât de mult îl iubesc şi să îl îmbrăţişez" - a fost dorinţa exprimată de băiatul de doisprezece ani.

Povestea sa ne înduioşează, fără îndoială. În vreme ce alţi băieţi de vâr­sta lui băteau mingea pe maidan sau chiuleau de la şcoală ca să facă baie în piscină, Johan s-a dedicat unui țel mai înalt: să îşi întâlnească tatăl şi să îi spună cât de mult îl iubeşte. Poate că în drumul lui de zeci de kilometri a văzut copii care se jucau cu prietenii din cartier, poate că a văzut vreun parc de distracţii ticsit de lume, cu clovni împărţind baloane şi prichindei mâncând acadele colorate. Dar el nu s-a oprit, pentru că avea un ţel şi o rnotîvaţie.

Un ţel şi o motivaţie au avut şi puritanii care au călătorit spre Lumea Nouă. "Ei ştiau că sunt peregrini şi nu priveau prea mult la cele pământeşti, ci îşi înălţau ochii către cer, ţara lor scumpă, şi se linişteau." (TV, p. 238)

Viaţa creştină este o viaţă neobişnuită. Nu îţi permite să te acomodezi prea mult cu locul, ba chiar te menţine permanent pe picior de plecare. Lu­mea aceasta plină de suferinţă şi de morminte nu este casa creştinului. Casa lui este în ceruri, alături de Tatăl, şi, aidoma micului Johan, fiecare creştin ar trebui să îşi considere viaţa o călătorie pentru a-L întâlni pe Tatăl ceresc. Noi suntem peregrini, iar destinaţia noastră e cerul. Mergem acolo să-L întâlnim pe Tatăl nostru,si pe Isus. să le spunem cât de mult Îi iubim şi să Îi îmbrăţişăm.

Florin Bică, redactor, Editura Viaţa şi Sănătate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu