marți, 19 februarie 2013

Dumnezeu a ajutat o familie în formare


Căci preaiubiţilor Lui, El le dă pâinea ca în somn. (psalmii 127:2 u.p.)

În urmă cu 6 ani, doi tineri se străduiau să-şi construiască un viitor de calitate, fiecare pentru sine. Nu aveau nici cea mai vagă idee că doar peste un an viaţa le va rezerva un nou cămin.

El a avut parte de experienţe speciale cu Dumnezeu: a scăpat din acci­dente mortale în 3-4 cazuri clare, s-a bucurat de îndrumare divină la exa­mene, a beneficiat de un serviciu cu mare răspundere, unde i s-a acceptat respectarea Sabatului. S-a confruntat totuşi cu probleme din partea propri­etarului locului în care lucra. Caracterul lui a fost efectiv şlefuit, deoarece era nevoie.

Lucrurile nu s-au derulat prea diferit în cazul ei. A fost crescută într-un spirit adventist veritabil şi a urmat studii universitare de psihologie - pe­dagogie, din dorinţa sinceră de a fi utilă semenilor. Avea un temperament calm şi retras, modelat de principiile religioase pe care le urma.

Astfel au decurs "ostilităţile" şi cei doi au devenit una, au întemeiat o familie în august 2005. Pentru primii doi ani au locuit la mama băiatului: o experienţă deloc plăcută din mai multe puncte de vedere! Cu toate acestea, următorii trei ani s-au dovedit cu adevărat frumoşi.

După ce au ales să se mute în Timiş (2007) în loc de Bucureşti, cei doi au locuit prima dată în condiţii modeste. În 2008, Dumnezeu a făcut o minune: a asigurat urgent o altă cazare gratuită şi servicii. În 2009, altă providenţă: s-au mutat efectiv în Timişoara şi timp de 9 luni nu au plătit pentru cazare.

Acum perechea de tineri (el în vârstă de 30 de ani şi ea de 24 ani) caută să-şi extindă veniturile pentru a-şi putea atinge ţelurile proprii: fundaţie de caritate, casă, adopţie copii, libertate financiară.

Mulţi oameni consideră că viaţa este o permanentă întâmplare. Realita­tea este însă aceasta: Dumnezeu dirijează lucrurile astfel încât fiecare om să poată fi fericit atât acum, cât şi de-a lungul veşniciei. Dacă oamenii sunt nefericiţi, de cele mai multe ori este doar din cauza propriilor alegeri.

Tatăl nostru ceresc a dat în mod sigur fiecăruia dintre noi cel puţin un talent pe care să-l dezvolte şi să-l folosească spre slava Lui.


Succesul este o opţiune! Oamenii de succes aleg rezultatele, pe când cei­lalţi, scuzele. Dumnezeu doreşte să ne ofere adevăratul succes, ale cărui rezultate vor fi observate aici şi în viaţa veşnică pe care ne-a pregătit-o.

Beatrice Popescu, Banat



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu