marți, 5 februarie 2013

Civilizaţia Împărăţiei cerurilor


Petru şi apostolii ceilalţi, drept răspuns, i-au zis: "Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni." (Faptele apostolilor 5:29)

În perioada comunistă lucram ca inginer în construcţii, în oraşul Zimnicea, la reconstruirea oraşului după cutremurul din anul 1977. Vicepreşedintele judeţului a constatat că un adventist era tolerat într-o poziţie de decizie, lucru care contravenea viziunii unei societăţi comuniste, bazate pe ateism ştiinţi­fic. Mi s-a cerut să renunţ la "inepţiile religioase", în caz contrar, urma să fiu dat afară din instituţie. Refuzând să renunţ la credinţa mea, vicepreşedintele i-a dat ordin secretarului de partid al oraşului să mă îndoctrineze în filosofia comunistă, în speranţa abdicării. Dar, după ce s-a informat mai bine despre credinţa adventistă şi adepţii ei, demnitarul l-a sunat pe secretarul de partid, sfătuindu-l să renunţe la şedinţele de îndoctrinare, ca nu cumva însuşi secre­tarul să fie îndoctrinat cu ideile mele religioase.

Chiar dacă se conduce în general după legi derivate din Legea lui Dumnezeu, o societate seculară va dezvolta o civilizaţie bazată pe regula reci­procităţii: "Pentru binele şi siguranţa mea, respect legea ca şi tu s-o respecţi." 
Dragostea de sine determină ascultarea de legile autorităţii. Creştinul ascultă de legile ţării pentru binele altora, fără pretenţia de a i se întoarce acest bine, deoarece este motivat de dragostea lui Dumnezeu. Regula lui este:

Respect legile ţării indiferent dacă sunt sau nu respectat, dar numai atâta timp cât nu intră în contradicţie cu Legea lui Dumnezeu. Persecuţia asupra celor care dau prioritate Legii lui Dumnezeu faţă de legile arbitrare date de autorităţile abuzi­ve stabileşte graniţa peste care nu se trece, cât şi natura civilizaţiei bazate pe dragostea Mântuitorului. "Cel care respectă Legea divină va respecta şi legile ţării lui. Cel care se teme de Dumnezeu îl va onora pe împărat în exercitarea oricărei autorităţi drepte şi legitime." (TV, p. 228)

CONEXIUNE Youcef Nadarkhani este, probabil, cel mai cunoscut pastor creştin iranian. După ce a refuzat în repetate rânduri să renunţe la creşti­nism pentru a îmbrăţişa religia islamică, în 2010 a fost condamnat la moarte de autorităţile islamice. Decizia a stârnit o reacţie vehemen­tă pe plan internaţional

George Uba, pastor, Conferinta Muntenia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu