luni, 4 februarie 2013

Cât de scump înseamnă \"gratis\"?


Voi toţi cei insetaţi, veniţi la ape, chiar şi cel ce n-are bani! Veniţi şi cumpăraţi bucate, veniţi şi cumpăraţi vin şi lapte, fără bani şi fără plată! (Isaia 55: 1)

Niciodată nu au fost atât de multe lucruri gratis ca astăzi. Dacă te iei după ce scrie pe rafturi, totul este gratis. 
Fericirea, bucuria, succesul şi, mai ales, dragostea pare că se dau la pachet cu detergenţii, iaurturile şi maşina de spălat. Asemenea peştelui care muşcă cu nesaţ momeala chiar dacă a mai scăpat odată din undiţă, acceptăm să credem aceste iluzii convinşi că poate, într-o zi, lozul cel mare va poposi în palmele noastre aşteptânde.

Nici religia creştină nu scapă de acest curent social, făgăduind o evan­ghelie a bunăstării, promisiunea fericirii veşnice şi o viaţă îmbelşugată celor ce îi susţin proiectele, participă la slujbe şi ascultă de cel care vorbeşte.

Cu toate acestea, cei mai mulţi pleacă de la supermarket sau de la bi­serică tot nefericiţi, cu aceleaşi întrebări, frământări şi neîmpliniri cu care au venit.

Omenirea suferă de mult timp de aceeaşi foame şi răspunsul oferit de Tyndale contemporanilor săi e la fel de actual: "Ştiţi cine i-a învăţat pe vulturi să-şi găsească prada? Ei bine, acelaşi Dumnezeu îi învaţă pe copiii Săi flămânzi să-L găsească pe Tatăl lor în Cuvântul Său." (TV, p. 201)

Dacă şi tu cauţi astăzi bucuria, dragostea şi speranţa, întreabă-L pe Dumnezeu unde le poţi găsi. Deschide Biblia şi citeşte! Nu te opri până când sufletul nu se umple de frumuseţea veşniciei şi până când ea nu dă pe deasu­pra în laudă, în lacrimi şi în dragoste. Nu te grăbi să pleci, ascultă încă o dată şoaptele ei şi spune-le tuturor de singurul izvor de lumină. E gratis. Şi e destul.

CONEXIUNE William Tyndale (1494-1536) a fost primul traducător al Bibliei în limba engleză care s-a folosit de manuscrisele greceşti editate de Erasmus şi primul care a folosit tiparul pentru publicarea traducerii sale. A fost prins şi condamnat la moarte pentru erezie în 1836. To­tuşi traducerea Bibliei realizată de el a continuat să se răspândeas­că şi să circule în toată lumea britanică.

Adrian Neagu, pastor, Conferinta Oltenia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu