vineri, 22 martie 2013

BIBLIA

Sunt multi cei care in dorinta lor de a-l predica pe Isus se opresc doar la cateva versete ori la un singur verset.

 Valoarea data Bibliei de catre Isus, pentru a invata pe om despre El este urmatoarea :

Lc 24:27 Şi a început de la Moise, şi de la toţi proorocii, şi le-a tîlcuit, în toate Scripturile, ce era cu privire la El.

Apostolul Pavel spune ca Biblia este :
He 4:12 Căci Cuvîntul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decît orice sabie cu două tăişuri: pătrunde pînă acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gîndurile inimii.


Un alt mare autor crestin spune:
 "Lumea este invadatã de un potop de cãrti pline cu erori ademenitoare. Tinerii primesc ca adevãr ceea ce Biblia denuntã ca fiind fals si iubesc si se prind de amãgirea care înseamnã ruinã pentru suflet. [...] Din când în când, trebuie sã cercetãm motivatia care stã la baza credintei noastre. Este foarte important sã studiem cu grijã adevãrurile din Cuvântul lui Dumnezeu; cãci citim cã "unii se vor lepãda de credintã, ca sã se alipeascã de duhuri înselãtoare si de învãtãturile dracilor" (1Tim. 4,1). Suntem în pericol foarte mare atunci când privim cu usurintã vreun adevãr; cãci, în acele momente, mintea este deschisã spre minciunã. Trebuie sã fim atenti cum si ce auzim. Noi nu trebuie sã cãutãm sã întelegem argumentele pe care le aduc oamenii pentru a-si sustine teoriile, când se vede clar cã aceste învãtãturi nu corespund cu Scripturile. Unii care considerã cã au o cunoastere stiinþificã dau, prin interpretãrile lor, idei gresite atât cu privire la stiintã, cât si cu privire la Biblie. Fie ca Biblia sã fie cea care decide în orice lucru care este esential pentru mântuirea omului. (Scrisoarea 25, 1904) " {MM 97} 

Biblia intreaga descopera pe Fiul lui Dumnezeu si planul Sau de mantuire al omului. Si te invita la o relatie vie, sincera, adevarata cu acesta. 

Nu tu judeci Biblia, ci Biblia trebuie sa te judece pe tine. Nu tu interpretezi Biblia, ci Biblia se interpreteaza singura. Nu Biblia asculta de tine, ci tu esti obligat sa asculti de Biblie. Nu tu transformi Biblia ci, Biblia te transforma pe tine.

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu