joi, 14 martie 2013

Demascarea ... măştilor


Căci au schimbat in minciună adevărul lui Dumnezeu ... (Romani 1 :25)

După ce le-a împărţit tuturor "căldura" strângerii la piept, în ultima cuvân­tare care a adunat aproape toată lumea din urbea bântuită de ciumă, Generosul "mesia" a scos un râs demenţial şi plin de răutate. "De-acum sun­teţi ai mei! Toţi veţi fi ca mine!" Atins şi el de ciumă, omul special, în aparenţă bine intenţionat, i-a îmbrăţişat, sub pretextul dragostei, pe toti cei neatinşi de boală. De fapt, el se răzbuna pe soartă, transferându-le tuturor morbul morţii. surprinzător, ascultătorii au luat declaraţia lui: "Toţi veţi fi ca mine", ca pe o provocare de a fi ca el - iubitori, altruişti, plini de simpatie şi gata de sacrifi­ciu. Puţin mai târziu urmau să cunoască realitatea manifestării falsului mesia în consecinţele pe care aveau să le suporte.

"Când eroarea prezentată într-o anumită formă este demascată, Satana se maschează într-o altă formă, iar mulţimile o primesc la fel de uşor ca pe prima." (TV, p. 233)

Urmăriţi maniera în care lucrează minciuna: odată acceptată, începe traiectul sinucigaş; nefiind în stare să se susţină prin el însuşi, neadevărul, care în mod inevitabil se demască prin consecinţele lui, este justificat prin alt nea­devăr, care învăluie în ceaţă motivul adevărat al primei minciuni. Mintea care refuză să probeze minciuna cu adevărul Scripturii va deveni confuză, incapa­bilă să discearnă otrava letală a rătăcirii, mai ales dacă este îmbrăcată în hai­tă religioasă. Doar cunoscându-L pe Dumnezeu poţi recunoaşte falsul, oricât de bine este travestit. Cu fiecare mască pusă peste altă mască, sensibilitatea lumii la apelul Duhului Sfânt scade. O oprire din drumul rătăcirii, la porunca Celui care vrea să ne dea pasiunea pentru Adevăr prin confruntarea cu ne­prihănirea Lui, este imperativă: "Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu!" (Psalmii 46:10). Doar atât, şi demascarea va fi totală.

CONEXIUNE
Francezul Frederic Bourdin, cunoscut sub numele de "Cameleo­nul", a devenit celebru după ce şi-a asumat, începând din adoles­cenţă, 39 de identităţi false. Viata lui a devenit subiectul documen­tarului "The Imposter", prezentat la Festivalul de Film Sundance.

George Uba, pastor, Conferinţa Muntenia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu