luni, 18 martie 2013

Devotional pentru femei: Decizii mici, decizii mari


A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile şi au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbuşit, pentru că avea temelia zidită pe stâncă. (Matei 7:25)

Astăzi ai de luat câteva decizii: prima - la ce oră te trezeşti. Dar nu, decizia aceasta ai luat-o aseară, când ai ales ora la care să mergi la culca­re. Acum trebuie să te hotărăşti ce bei: un pahar de apă sau o cafea? Apoi te decizi dacă te îmbraci cu rochia aceea care îi face pe bărbaţi să se uite după tine pe stradă sau cu rochia despre care colegele ţi-au spus că e cam demodată? Trebuie să decizi şi ce mănânci la micul dejun: pâine albă cu unt şi cu salam sau cereale integrale cu fructe? Apoi, pe parcursul zilei ai multe, multe decizii de luat: la magazin îi spui vânzătoarei că ţi-a dat rest prea mult sau te bucuri că a fost neatentă şi te-ai făcut cu câţiva lei în plus? 

Copilul face o trăsnaie: te enervezi şi ţipi la el sau îi explici, cu blândeţe şi răbdare, ce a greşit? Ai o oră liberă: dai drumul repede la TV să vezi filmul preferat sau faci o vizită la o persoană bolnavă? O colegă de birou o vorbeşte de rău pe şefă. Tu alegi: asculţi cu satisfacţie şi eşti de acord că şefa este cam nesuferită sau îi spui politicos să încerce să rezolve problema direct cu şefa. Ai şi decizii mari de luat: alegi cariera de fotomodel sau cea de asistentă medicală? Ce pui pe primul loc în viaţa ta: cariera sau familia?

Ia-ţi un minut să te gândeşti la deciziile pe care le-ai luat ieri: au avut acestea ca bază stânca principiilor veşnice ale lui Dumnezeu, studiate şi însuşite zilnic, sau nisipul mişcător al poftelor şi al modelor schimbătoare ale acestei lumi? Au avut deciziile tale la bază un set de principii stabilite dinainte sau, pur şi simplu, ai ales ce ţi-a plăcut în acel moment? Casa ta, adică viaţa ta, este rezultatul eforturilor tale de zidire de fiecare zi. Fiecare cărămidă înseamnă o decizie mai mică sau mai mare.

Roagă-l acum pe Dumnezeu să te ajute în această dimineaţă să cunoşti, să preţuieşti şi să-ţi însuşeşti principiile minunate ale Cuvântului lui Dum­nezeu şi să poţi clădi, prin deciziile pe care le vei lua astăzi, o viaţă care să reziste ploilor, şuvoaielor şi vânturilor, o viaţă care nu se prăbuşeşte, pentru că are temelia zidită pe Stâncă.

"Nu putem sluji lui Dumnezeu cu o inimă împărţită. Religia Bibliei nu este o influenţă printre multe altele; influenţa ei trebuie să fie supremă, depăşind şi stăpânind totul. Ea nu trebuie să fie ca nişte pete de vopsea împrăştiate pe pânză, ci să cuprindă întreaga viaţă, ca şi când pânza ar fi fost cufundată în vopsea până când fiecare fir al ţesăturii a prins o culoare intensă, de neşters." (Hristos, Lumina lumii, p. 265)

Camelia Ban, Mediaş, Transilvania Sud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu