duminică, 31 martie 2013

Ingeri protectori


Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface Într-un Înger de lumina . (2 Corinteni 11: 14)

În 18 ianuarie 2009, în Daily Mai! (cea mai populara publicatie online din Marea Britanie, cu circa 66 de milioane de vizitatori unici) a fost publicat un articol intitulat "Sunt îngerii reali?". Autoarea, care initial se declara cel mai sceptic om de pe planeta, povestea cum a ajuns sa creada în existenta îngerilor, în vindecarea bolilor cu ajutorul lor si în comunicarea permanenta cu "îngerul ei pazitor". Ea afirma ca nu era genul de persoana cu înclinatii spirituale, însa , când o problema aparenta rezolvare a facut-o sa apeleze la un terapeut care trata boli "cu ajutorul îngerilor", scepticismul ei a fost spulberat. Vindecatorul a uimit-o când i-a spus amanunte din viata ei privata , pe care nu avea cum sa le cunoasca . Ea a început sa urmeze sfaturile acelui vindecator, ale ca rui previziuni chiar au început sa se împlineasca . Asa a ajuns sa creada în existenta si în ajutorul "îngerilor pazitori".

Ceea ce nu mentioneaza autoarea articolului este faptul ca niciodata  nu s-a întrebat ce fel de natura au acei "îngeri pazitori" si lucrarea lor vindecatoare realizata prin medii spiritiste si psihoterapeuti. De fapt, societatea moderna este atât de îmbibata de credinta în prezenta si lucrarea îngerilor, încât pare natural ca aceasta sa nu fie pusa sub semnul întrebarii. Exista nenumarate publicatii tiparite si pagini de internet cu
marturii ale celor care afirma ca sunt în legatura cu "îngeri" care îi calauzesc, îi ajuta sa se vindece de boli si fac parte integranta din viata lor. Ceea ce nu stiu aceste sarmane suflete este ca "printul raului poate sa prezinte o contrafacere atât de asemanatoare cu adevarul, încât sa-i  însele pe cei ce sunt gata sa se lase înselati". (TV, p. 475)

Indiferent  cât  de disperata ar fi situatia, copiii lui Dumnezeu, care  cunosc  adevarul, nu vor apela la astfel de "terapeuti" si nici la "îngerii lor".

CONEXIUNE Noaptea de 31 martie 1848 este data care marcheaza  începutul spiritismul  modern.  Atunci, surorile  Kate si Margaret,  fetele  familiei  Fox, din Hydesville, New York, au început  sa  ra spunda  unor  ciocanituri misterioase din casa lor.

Florian  Ristea,  pastor, directorul  Departamentului  Scoala de Sabat /Lucrare personala.

Biblia la rând: 1 Samuel 28-31

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu