vineri, 1 martie 2013

Mesajul garoafei


Cei înţelepţi vor străluci ca strălucirea cerului şi cei ce vor învăţa pe mulţi să umble în neprihănire vor străluci ca stelele în veac şi în veci de veci. (Daniel 12:3)

Prin harul lui Dumnezeu sunt soţie de pastor şi am o misiune foarte specială în biserică, în calitate de educatoare biblică pentru copii. Este o mare bucurie să petrec timpul în compania copiilor cu inimă deschisă şi sinceră. Este în acelaşi timp o răspundere mare şi înfricoşătoare, dacă mă gândesc la faptul că ei se uită la părinţi şi la învăţătoare ca fiind educatorii rânduiţi de Dumnezeu. Ei lucrează, învaţă sau se joacă, aşa cum sunt îndrumaţi. Se bucură să fie implicaţi şi în anumite activităţi speciale.

Aşa s-a născut ideea de a organiza un serviciu de dragoste în orăşelul nostru. Surpriza consta în împărţirea de garoafe, cumpărate pe banii economisiţi de copii.

Pe data de 8 Martie, aceşti mici prevestitori au pornit bucuroşi cu flori în mână, în grupuri mici, spre fiecare poartă, ca să ducă dragostea îmbrăcată în haine de copii, mamelor, bunicilor şi fetelor, Poate o floare să aducă mângâiere, să însemne preţuire şi dragoste pentru cele care le primesc?

Acele garoafe vor avea un impact profund şi în inima micilor prevestitori, vor sădi în ele bunătatea. Ei sunt acum ca nişte mici lumânări, dar prin harul Domnului vor creşte şi vor străluci ca stelele, împreună cu acele persoane cărora Isus le-a vorbit astăzi printr-o floare. 

"Încurajaţi-i pe copii să-şi exprime iubirea faţă de Dumnezeu şi unul faţă de celălalt. Motivul pentru care în lume sunt aşa de mulţi bărbaţi şi femei cu inima împietrită este că adevărata afecţiune a fost privită ca slăbiciune şi a fost descurajată şi reprimată. Natura mai bună a acestor persoane a fost înăbuşită în copilărie; şi, dacă lumina iubirii divine nu vine să topească egoismul lor rece, fericirea lor va fi ruinată pentru totdeauna. Dacă dorim ca micuţii noştri să aibă spiritul duios al lui Isus şi simpatia pe care o manifestă îngerii faţă de noi, trebuie să încurajăm impulsurile generoase şi iubitoare ale copilăriei. Când Duhul Sfânt mişcă inimile copiilor, colaboraţi cu El. Învăţaţi-i că Mântuitorul îi cheamă, că nimic nu poate să-I aducă o mai mare bucurie decât faptul că ei se predau Lui acum, în frăgezimea şi floarea vârstei." (Hristos, Lumina lumii, p. 448, 449)

Să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru că zilnic putem să facem ceva pentru alţii, gesturi pentru care nu primim şi nici nu aşteptăm răsplată, dar rămânem cu un simţământ nemaipomenit de împlinire, de bucurie. Eşti fericită atunci când îi faci pe alţii fericiţi. 

Tunde Szabo, Sărmaş, Transilvania Sud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu