vineri, 15 martie 2013

Lucrul cel mai important in viata

"Nici un om nu poate folosi Biblia fara sa aiba caracterul lui Hristos intiparit in inima sa." Alan Redpath


"Viata este constituitã în cea mai mare parte nu din mari jertfe si realizãri minunate, ci din lucruri mãrunte. Cel mai adesea, prin lucrurile mãrunte - care par atât de nevrednice de a fi luate în seamã - este adus în viata noastrã un mare bine sau un mare rãu. Obiceiurile se formeazã si caracterul este modelat gresit tocmai prin esecul nostru de a trece cu bine probele lucrurilor mãrunte cu care suntem confruntati; iar când vin marile încercãri, ne gãsesc nepregãtiti. Numai actionând din principiu în probele vietii de zi cu zi putem dobândi puterea de a rãmâne neclintiti si credinciosi în cele mai periculoase si mai dificile situatii.

"Nu suntem niciodatã singuri. Fie cã ni-L alegem, fie cã nu, avem un Tovarãs. Aminteste-ti cã, oriunde te afli, orice vei face, Dumnezeu este acolo. Nimic din ceea ce este spus, fãcut sau gândit nu poate scãpa atentiei Sale. Ai un martor pentru fiecare cuvânt sau faptã - pe Dumnezeu Cel Sfânt, Cel ce urãste pãcatul. Gândeste-te mereu la acest lucru înainte sã vorbesti sau sã actionezi. Crestin fiind, esti membru al familiei împãrãtesti, copil al Împãratului ceresc. Sã nu spui nici un cuvânt, sã nu faci nimic care va aduce dezonoare asupra frumosului "nume pe care-l purtati" (Iacov 2,7).

Studiazã cu atentie caracterul divin-uman si întreabã-te mereu: "Ce-ar face Isus dacã ar fi în locul meu?"{MH 491}


Sa actionezi in Numele lui Isus, adica orice faci sa poarte amprenta Lui dovedind astfel ca El traieste in tine. Nimic nu este mai important in viata decat prezenta constanta a lui Dumnezeu. Nu este nimic mai vital, fara de care facem greseli, si fara de care suntem infranti.

Biblia spune:
"Si orice faceti, cu cuvantul sau cu fapta, sa faceti in numele Domnului Isus, si multumiti prin El lui Dumnezeu Tatal." Coloseni 3:17

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu