vineri, 3 mai 2013

Bucuria voastră să fie deplină



Dacă rămâneţi în Mine şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea şi vi se va da ... V-am spus aceste lucruri, pentru ca bucuria Mea să rămână în voi şi bucuria voastră să fie deplină. (Ioan 15:7,11)

După ce soţul meu a trecut la odihnă, am întâmpinat adeseori probleme.

Nu ştiam ce hotărâre să iau şi nici cum le-aş fi putut rezolva singură. Ştiam că Tatăl meu ceresc nu m-a lăsat niciodată fără răspuns la nicio problemă pe care am adus-o înaintea Lui, aşa că, de cele mai multe ori, am intrat în camera Sa de audienţe şi l-am cerut ajutorul, ajutor care niciodată nu a întârziat să vină exact când aveam cea mai mare nevoie.

Într-o vineri după-masă, am pornit centrala pentru apă caldă. Deşi jetul era puternic, nu venea deloc apă caldă. În alte situaţii similare am apelat la ajutorul unor persoane competente, dar acum era destul de târziu şi nu mai aveam cui să cer ajutorul. Chiar dacă aş fi sunat pe cineva care s-ar fi priceput în acest domeniu, la ora aceea nimeni nu ar mai fi putut veni. Aşa că m-arn rugat: "Doamne, Te rog, intervino Tu şi fă să vină apa caldă doar de data aceasta, ca să mă pot îmbăia înainte de Sabat. Săptămâna viitoare voi chema un instalator pentru revizia centralei. Îţi mulţumesc că mă ajuţi. Amin." Mă apropii de jetul de apă, dar tot rece era. Am continuat să mă rog şi, deodată, simt că vine apă din ce în ce mai caldă. Ştiu sigur că Domnul a poruncit îngerului meu, care se pricepe şi în departamentul tehnic de "me­canică", să rezolve problema. De atunci, nu am mai avut probleme cu apa caldă. După câteva luni, când a venit inginerul pentru revizia centralei, a verificat-o şi a constatat că totul era în ordine. Nici nu se putea altfel, după intervenţia îngerului.

"Rugăciunea este o necesitate, căci ea este viaţa sufletului. Rugăciunea familială şi rugăciunea publică îşi au locul lor, însă comuniunea în taină cu Dumnezeu este cea care susţine viaţa sufletului ... La fiecare pas pe care-l facem pe calea noastră, El spune: «Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă şi-ţi zic: Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor!» (Isaia 41:13). Dacă ar putea învăţa copiii noştri aceste lecţii în zorii vieţii lor, ce prospeţime şi putere, ce bucurie şi gingăşie ar fi aduse în vieţile lor!" (Spicuiri din cartea Educaţie, cap. "Credinţa şi rugăciunea")

Cerul este plin de binecuvântâri care aşteaptă să fie cerute şi oferite celor care se încred pe deplin în Tatăl ceresc. Eşti şi tu dispusă să deschizi astăzi ferestrele sufletului, pentru a primi comorile Cerului, pregătite spe­cial pentru nevoile tale curente şi urgente? Să fii binecuvântată!

Magdalena Toma, Urleta, Muntenia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu