vineri, 24 mai 2013

Care este parohia ta?



Limitele sunt semnul măsurii, dar şi al neputinţei noastre. Ele pot fi uşa care se deschide fie spre cer, fie spre iad. Pentru unii, sunt un maximum până la care pot ajunge; pentru alţii, minimumul necesar. Aceste două posi­bilităţi arată clar dacă viaţa unui creştin este un succes sau un eşec lamen­tabil.

Opreşte-te o clipă şi întreabă-te: Dacă este vorba de ascultare, mă inte­resează limita de sus sau cea de jos? Când citesc Cuvântul lui Dumnezeu, caut maximul, vreau să aflu cât mai mult, sau un minim necesar, cu care să îmi liniştesc conştiinta şi să Îl conving pe Dumnezeu că nu sunt chiar atât de rău, încât să nu mă poată lua la cer?

Istoria lui Cain şi Abel ilustrează foarte bine aceste două perspective asupra limitelor. Abel caută limita de sus, cel mai înalt standard la care poate visa. Cain caută limita de jos, minimumul de ascultare cu care să se poată justifica. El aduce o jertfă din ce are mai bun, dar ignoră cerinta lui Dumnezeu; e mândru că e fratele mai mare, dar, pe de altă parte, Îi spune Domnului că acesta nu îl obligă.

Când privim la semenii noştri, la Evanghelie, la misiunea bisericii, inevi­tabil punem limite ... Dumnezeu îţi propune să vezi astăzi lumea prin ochii Săi. Atunci când a înţeles această perspectivă asupra limitelor misiunii, Wesley a spus: "Consider că toată lumea este parohia mea. În orice parte a ei m-aş afla, socotesc că este potrivit, drept şi este datoria mea să le proclam vestea bună a mântuirii tuturor celor care doresc să mă asculte." (T\\!, p. 210)

În această dimineaţă, Dumnezeu te îndeamnă să vezi, dincolo de limi­tele tale, nemărginirea Sa; dincolo de neputintele tale, atotputernicia Sa şi din­colo de norii întristărilor, bucuria Sa. El te cheamă să îndrăzneşti, să asculti şi să iubeşti. Şi marea se va face drum încă o dată.

CONEXIUNE Pe 24 mai 1738, descurajat, căutând cIălăuzirea lui Dumnezeu după eşecul slujirii în America, John Wesley îşi simte deodată "inima ar­zând" în timp ce se afla împreună o mică grupă de Frati moravi din Anglia. De atunci îşi dedică viata predicării Evangheliei cu o nouă putere. Se spune că a călătorit peste 400 000 de kilometri şi a tinut peste 40 000 de predici. A murit în 1791, la 88 de ani, lăsând în urmă o mişcare misionară activă - Biserica Metodistă.

Adrian Neagu, pastor, Conferinta Oltenia
Biblia la rând: Ezra 7-10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu