luni, 13 mai 2013

Când toate sunt spre binele tău



Dar, pe de altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. (Romani 8:28)

Nimeni nu se îndoieşte că în viaţă sunt şi unele lucruri bune, dar a spune că tot ce ni se întâmplă lucrează spre binele nostru este un pas al cred­inţei. Asta înseamnă că nimeni nu ne poate face în mod definitiv un rău şi că, în ciuda responsabilităţii celui ce l-a făcut, Dumnezeu îl schimbă într-un bine mai mare şi veşnic. Nu se deduce neapărat că binele e de moment sau că noi înţelegem pe deplin cum funcţionează acest sistem de compensare cerească, dar un lucru e sigur: la sfârşit, când Dumnezeu trage marea linie a veşniciei peste tot şi toate, vom fi uimiţi de dragostea Lui.

Regula a fost confirmată adesea de-a lungul istoriei. Iată un exemplu. Atunci când în Anglia a început să se răspândească Noul Testament adus de Tyndale, autorităţile religioase au fost alarmate - aceasta însemna deschiderea orizonturilor oamenilor direct spre Dumnezeu, iar sursa lor de putere şi de câştig era pierdută. Aşa că s-a depus orice efort pentru a împiedi­a răspândirea Scripturilor.

Episcopul de Durham, aflând de la un librar, prieten cu Tyndale, despre un stoc important de Biblii, le-a cumpărat pe toate, cu gândul de a le distruge. Ulterior, când Tyndale a fost închis, i s-a oferit libertatea cu condiţia să dezvă­luie numele acelora care l-au ajutat să facă faţă cheltuielilor tipăririi Bibliilor. El a răspuns că Episcopul de Durham făcuse mai mult decât oricare altă persoană, deoarece, cumpărând cu un preţ mare toate Bibliile din stoc, îl ajutase să continue cu mult curaj. În faţa provocărilor unei noi zile, priveşte prin credinţă înainte. Dacă mergi cu Isus, nimeni nu poate astăzi să îţi facă rău. El a promis că îţi poartă de grijă.

CONEXIUNE
Biblia Tyndale este prima traducere, parţială datorită morţii pre­mature a traducătorului, a Bibliei în limba engleză, făcută după manuscrisele greceşti şi ebraice. A fost prima Biblie răspândită în masă datorită beneficiilor tiparului şi cea care a stat la baza tuturor traducerilor ulterioare. Prima ediţie a traducerii Noului Testament realizată de Tyndale a apărut la Worms în 1526.

Adrian Neagu, pastor, Conferinţa Oltenia
Biblia la rând: 2Cronici 10-13

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu