marți, 21 mai 2013

Frumuseţea iubirii lui Dumnezeu



Dragostea stă nu in faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul că El ne-a iubit pe noi şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre. (1 Ioan 4:10)

De multe ori, avem tendinţa să considerăm moartea ispăşitoare a Domnului Hristos ca un lucru care trebuia să se întâmple. Noi, bineînţeles, putem să-L iubim pe Dumnezeu sau, dimpotrivă, să-L respingem, însă pe Dumnezeu Îl vedem cumva obligat să ne mântuiască. Ne purtăm ca un r­ăsfăţat, care face o boacănă, după care vine la părinţii lui şi le spune cu nonşalanţă: "Scăpaţi-mă! Cum adică de ce?! Pentru că asta fac părinţii, nu?"
În mintea copilului nu încape ideea că părinţii ar putea alege să-l lase să suporte consecinţele şi că, dacă totuşi îl scapă, o fac din iubire pentru el. De ea, nici vorbă de recunoştinţă,

V-aţi gândit însă vreodată că Dumnezeu putea să ne lase să murim în păcatul nostru? "Chiar şi după începerea misiunii Sale pe pământ, Mântuitorul, epuizat de încăpăţânarea şi nerecunoştinţa oamenilor, ar fi putut să Se dea înapoi de la jertfa de pe Golgota. În Ghetsimani, cupa suferinţei tremura în mâna Sa. El ar fi putut, chiar şi atunci, să-Şi şteargă sudoarea de sânge de pe frunte şi să lase omenirea vinovată să dispară în nelegiuirea ei." (TV, p. 286)

Dumnezeu nu este obligat să ne mântuiască. Dacă totuşi ne mântuieşte, este pentru că a ales să facă acest lucru, iar la baza alegerii Sale a stat dragostea nemărginită pentru noi. Frumuseţea şi mai mare a acestei iubiri stă în faptul ­că Domnul Isus a fost dispus să Se sacrifice chiar pentru un singur păcătos.

Încă şi mai frumos de-atât este că şi noi avem libertatea să alegem. chiar şi în condiţiile unui preţ imens plătit pentru noi, avem libertatea să dăm cu piciorul ofertei şi să Îi întoarcem spatele lui Dumnezeu. De ce? Pentru că mântuirea nu vine din obligaţie, ci doar ca răspuns la iubire. "Noi Îl iubim pentru că El ne-a iubit întâi" (Ioan 4: 19).

Dacă El nu ţi-a întors spatele, tu i-L vei întoarce? Dacă El a ales să te iubească, tu ce vei alege?

CONEXIUNE

În secolul al XX-lea, numărul martirilor creştini a fost de 45 de mi­lioane. În rândul acestora, se includ sate întregi de creştini armeni omorâti în 1915 pentru că, la întrebarea: "Hristos sau Mahomed?", L-au ales pe Isus.

Cristinel Sava, redactor, Editura Viaţă şi Sănătate
Biblia la rând: 2Cronici 21-23

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu