marți, 28 mai 2013

Cu adevărat irezistibil


El nu se va lua la ceartă, nici nu va striga.
Şi nimeni nu-l va auzi glasul pe uliţe. (Matei 12:19)

Catedrala Evanghelică din oraşul Sibiu este una dintre cele mai frumoase clădiri construite în stil gotic din Transilvania. Clădirea datează din secolul al XIV-lea şi se remarcă prin turnul pe şapte niveluri, cu cele patru turnulete pe colţuri. Acesta era un semn că oraşul avea dreptul la condamnare la moarte. Interiorul clădirii este dominat de pictura lui Johannes de Rosenau, care prezintă răstignirea Domnului alături de o serie de personaje biblice şi istorice.

Timp de sute de ani, biserica a fost neîncăpătoare. Personalităţile marcante ale oraşului erau înmormântate în biserică. Vasele de cult din argint aurit, pietrele funerare şi cea mai mare orgă din sud-estul Europei sunt o mărturie a unei perioade înfloritoare. Acum, i-a rămas doar splendoarea. După ce comunitatea evanghelică a plecat în Germania, biserica este mereu goală, iar turiştii vin şi pleacă. E doar un monument istoric.

"Splendoarea exterioară, pompa şi ceremonia, care nu fac decât să înşele năzuinţele sufletului bolnav de păcat, sunt dovezi ale decăderii interioare. Religia lui Hristos nu are nevoie de astfel de atracţii, care să o facă plăcută. (. .. ) Ceea ce are pret înaintea lui Dumnezeu este frumuseţea sfinţeniei, un duh blând şi liniştit." (TV, p. 466)

De fapt, Hristos, Cel care nu avea "strălucire ca să ne atragă privirile", ne-a demonstrat că adevărul are putere şi frumuseţe. Ne-a convins că adevărul nu are nevoie de reclamă. Chipul Său blând şi liniştit, glasul său duios, faptele sale bune şi neprefăcute exprimau frumuseţea unei vieti curate, care răspunde până astăzi căutărilor sufleteşti pe care le are omul.

Multe lucruri din această lume îţi pot încânta inima, însă nimic şi nimeni nu este atât de curat şi atrăgător ca Isus Hristos, Salvatorul tău. Eşti pregătit să Îi deschizi inima, ca să-ţi încânte sufletul şi astăzi?

CONEXIUNE Bizanţul a fost cucerit de otomani pe data de 29 mai 1453. Noua Ramă, numită şi "Imperiul lui Dumnezeu pe pământ", s-a prăbuşit în pofida puterii şi opulenţei sale.

Marius Creta, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud
Biblia la rând: Neemia 12-13

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu