duminică, 6 ianuarie 2013

A urca inseamna a te sacrifica; orice culme este severa. (proverb chinezesc)


Si pacea luí Dumnezeu va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus. (Filipeni: 4:7)

"Dumnezeu doreste sa se daruie pe deplin. La fel cum flacara devine una cu lemnul. Dar lemnul nu e asemenea focului. Va avea nevoie de timp.

Astfel, focul incalzeste mai intai usor lemnul, apoi tot mai mult, in fum si trosneste, fiindca lemnul e diferit de foc. Dar pe masura ce lemnul se incalzeste, toate se potolesc si se linistesc, pe masura ce se asimileaza focului, e tot mai tihnit, pana ce devine pe de-a-ntregul flacara.

Pentru ca lemnul sa devina foc, trebuie sa dispara mai intai orice deosebire dintre ele" (Johannes Eckart, filosof si teolog).

Acum aproape doua mii de ani, o voce cu o semnificatie tainica s-a auzit in cer, de la tronul lui Dumnezeu: "Iata,  Eu vin." "Tu n-ai voit nici jertfa, nici prinos; ci Mi-ai pregatit  un trup [...] Iata- Ma (in sulul cartii este scris despre Mine), vin sa fac voia Ta, Dumnezeule! "(Evrei 10: 5-7). In aceste cuvinte, se anunta implinirea scopului care fusese ascuns din veacuri vesnice. Hristos era gata sa vina si sa se intrupeze" [...] Divinitatea Sa a fost invaluita in chip omenesc, vizibil. 

Aceasta tinta mareata fusese prefigurata prin tipuri si simboluri. Rugul arzand, in care Hristos i S-a aratat lui Moise, Il descoperea pe Dumnezeu. Simbolul ales pentru a reprezenta Divinitatea era un tufis neinsemnat, ce aparent n-avea nici o atractie.  Acesta insa cuprindea pe Cel Infinit.  (EGW,HLL)

Dumnezeu vrea sa se descopere lumii prin tine, asa cum s-a descoperit in Hristos. Lasandu-ti pacea lui, pazindu-ti gandurile si inima in Fiul Sau Preaiubit.

Accepti tu aceasta provocare?


Dorel Cornei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu