joi, 10 ianuarie 2013

Strânge cât ai de unde - joi 10 ian. 2013


Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea. (Psalmii 119:105)

La un an de la câştigarea premiului doi la Concursul ''Ceaikovskl'' din 1958, pianistul Liu Chi Kung a fost arestat. În timpul celor şapte ani de detenţie, nu a putut folosi pianul. Însă, imediat după eliberare, şi-a reluat activitatea. Criticii au fost uimiţi - acum cânta mai bine ca oricând!

Cum a reuşit să progreseze fără a exersa? "Am exersat mai mult ca ori­când. În fiecare zi am luat la rând toate piesele pe care le-am interpretat vreo­dată, fredonând-o pe fiecare în mintea mea notă cu notă şi apoi exersând-o pe orice bucată de lemn care îmi era la îndemână", a spus el.

Scripturile vorbesc despre un timp când adevărul nu va mai fi accesibil, nu pentru că Dumnezeu l-ar ascunde, ci pentru că oamenii l-au ignorat prea mult. De ce a insistat totdeauna Satana să îi ţină pe oameni departe de Scripturi?

"Satana ştia bine că Sfintele Scripturi îi vor face pe oameni în stare să discearnă amăgirile lui şi să reziste puterii lui. Însuşi Mântuitorullumii a rezistat atacului lui, prin Cuvânt. La orice asalt, Hristos prezenta scutul adevărului veş­nic, spunând: «Stă scris.» Oricărei sugestii a adversarului, El îi opunea înţelep­ciunea şi puterea Cuvântului, 
Pentru a-şi putea menţine dominaţia asupra oa­menilor şi pentru a consolida autoritatea uzurpatorului papal, 
Satana trebuia să-i împiedice să cunoască Scripturile. Biblia Îl înalţă pe Dumnezeu şi îi aşază pe oamenii limitaţi în adevărata lor poziţie, de aceea trebuia ca adevărurile ei sfinte să fie ascunse şi suprimate. Această logică a fost adoptată de Biserica Romană. Timp de sute de ani, răspândirea Bibliei a fost interzisă. Oamenilor li s-a interzis să o citească sau să o aibă în casele lor, iar preoţii şi prelaţii lipsiţi de scrupule interpretau învăţăturile ei pentru a-şi susţine pretenţiile." (TV, p. 41)

E timpul să strângem Cuvântul lui Dumnezeu în inimă. Să-l memorăm şi să-l rememorăm prin studiu şi prin trăirea lui, ca el să devină viaţa noastră şi nimic şi nimeni să nu ne despartă de adevărul lui Dumnezeu, indiferent pe unde vom trece. Pentru o viaţă deplină, avem nevoie de Sfânta Scriptură!

Biblia este o carte interzisă în Coreea de Nord. În 2009, Ri Hyon-ok (33 de ani), mamă a trei copii, a fost executată în public pentru că ar fi distribuit Biblii. Soţul, copiii şi părinţii femeii au fost trimişi într-un centru de detenţie.

Romică Sîrbu, pastor, directorul Departamentului Educatie, Uniunea Română

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu