luni, 14 ianuarie 2013

Putere, Dragoste si Chibzuinta

In adevar exista o solutie a eradicarii slabiciunii, urii, fricii si nechibzuintei?

Sunt impresionat cum pretul produselor de orice fel urca vertiginos, crescandu-le astfel valoarea. Un lucru normal ar spune cei interesati in castig material. Insa, foarte multi oamenii sunt nefericiti, slabi si nechibzuiti. Egoistii cred ca lumea trebuie sa-i "alimenteze" si ca tot si toti trebuie sa-i onoreze. Lucru contrar cu cresterea pret-valoare a produselor, in cazul oamenilor scazandu-le valoarea si instaurand teama.

- De ce iti este frica?

Poate ca nu te-ai pregatit destul pentru examen, sau poate ascunzi ceva, poate pentru ca nu ti-ai implinit la timp cuvantul dat sau l-ai calcat. Ti-e teama de esecul unor realitati, de nereusita unor planuri, de necunoscutul in fata caruia te afli, de reactia lumii la actiunile tale.

Nu imbatranesti pentru ca ai trait un numar de ani ci pentru ca ti-ai parasit idealul. Si idealul lui Dumnezeu pentru tine este: Putere pentru a trece dincolo de neimpliniri, Intelepciune pentru a nu repeta greselile trecutului, Dragostea adevarata care izgoneste frica.

Einstein A. spune: "Valoarea unui om rezida in ceea ce da el si nu in ceea ce este capabil sa primeasca."

Biblia merge mai departe si prin Apostolul Pavel citim: "Caci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frica, ci de putere, de dragoste si de chibzuinta" (1 Tim. 1:17).

Care este parerea ta? Cine crezi ca are dreptate? Oamenii egoisti, slabi, nefericiti, nechibzuiti, fricosi. Sau Dumnezeu prin Cuvantul Sau.

Eu unul, cred in ce este scris in Biblie.

Dorel Cornei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu