miercuri, 3 aprilie 2013

Căile întortocheate ale vietii



De aceea şi noi, din ziua când am auzit aceste lucruri, nu incetăm să ne rugăm pentru voi şi să cerem să vă umpleţi de cunoştinţa voii Lui, in orice fel de inţelepciune şi pricepere duhovnicească ... (Coloseni 1:9)

Viata noastră este uneori diferită de ceea ce ne-am dorit, pentru că "Domnul ne pune mereu înainte nu calea pe care am alege-o noi - care pare mai uşoară şi mai plăcută -, ci adevăratele tinte ale vietii". (TV, p. 512)

Eram şase prieteni care urcau spre vârful Omul, prin Valea Gaura. Nu cunoşteam traseul, nu aveam antrenament. Vlaga ne părăsea. Peisajul atractiv nu se mai observa. Un singur gând: "A doua oară nu mai venim aici, aşa că hai să ajungem la capăt!" Ne-am atins tinta, învingându-ne propriile limite.

Dacă ne-ar fi spus cineva despre lanturile de pe stânci, cât de înclinate sunt pantele de urcat sau cât de nepotrivite sunt incălţările noastre, am fi decis să ne petrecem altfel acea zi. La final, ne intrebam: "Când mai mergem o dată la Omul prin Valea Gaura?" Traseul îngrozitor devenise familiar şi ştiam că putem să-l stăpânim.
O experienţă negativă a devenit plină de bucurie prin implicarea tutu­ror în mobilizarea grupului. Când unul era obosit, altul îi lua rucsacul sau îi întindea mâna ca să poată face următorul pas. A fost destul ca unul să fie plin de curaj, altul să fie înţelept în mânuirea cuvintelor, altul să ceară o inspirată pauză ori să propună să cântăm ceva în momentul tensional. Interventia prie­tenoasă a celorlalti ne-a îndepărtat gândul abandonului. Ne simteam aproape unul de altul şi în clipa grea am primit astfel putere.

Călătoria creştinului nu este o navigare pe un lac liniştit, ci se poate ajunge uneori în ocean sau pe marginea cascadei. Îl iubim pe Dumnezeu şi vrem să mergem unde ne duce El, pe unde crede El că e mai bine pentru noi, de aceea ne supunem voii Lui. Însă haideti să facem lucrul acesta împreună unindu-ne unii cu altii în momentele dificile şi încurajându-ne pentru a ne păs­tra pe drumul pe care El ni-L dă, chiar dacă acesta nu este cel pe care ni l-am dori noi.

CONEXIUNE

Călătoria creştinului este una dintre lucrările clasice ale creştinis­mului, A fost scrisă de John Bunyan şi publicată prima dată în anul 1678.

Bianca Timşa-Stoicescu, redactor. Radio vocea Sperantei

Biblia la rând: 2 Samuel 8-10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu