duminică, 7 aprilie 2013

Prieten

"Prieten este acela care intra la tine cand toata lumea iese." Proverb chinezesc

Pictorul Stefan Luchian era foarte bolnav. Ca sa mai poata fi vizitat de cineva, la gandul ca nu se va mai putea ridica din pat sa deschida usa, a lasat-o deschisa, chiar daca era toamna.

Intr-o noapte a fost vizitat de Enescu.

Acesta s-a apropiat de patul bolnavului si timp de aproape doua ceasuri i-a cantat. la intrebarea "cine esti" a bolnavului, Enescu a raspuns: "Sunt un prieten, care n-ar fi intrat daca dumneata nu lasai usa vizibil deschisa [...]"


Tot la fel si cei care sunt pãrtasi harului lui Hristos vor fi gata sã facã orice sacrificiu pentru ca si altii, pentru care a murit Domnul Hristos, sã poatã fi pãrtasi ai darului ceresc. Ei vor face tot ceea ce pot pentru a face mai bunã lumea în care trãiesc. Acest spirit este rodul sigur al unui suflet cu adevãrat convertit. De îndatã ce cineva vine la Hristos, în inima lui se naste dorinta de a face cunoscut si altora ce minunat prieten a gãsit în Hristos; cãci adevãrul mântuitor si sfintitor nu poate fi ascuns în inima sa. Asemenea lui Filip când a gãsit pe Mântuitorul, si noi vom invita pe altii sã priveascã fata Lui. Vom cãuta sã le arãtãm bunãtatea atrãgãtoare a Domnului Hristos, împreunã cu realitãtile nevãzute ale împãrãtiei cerurilor. Atunci vom avea o dorintã puternicã de a merge pe aceeasi cale pe care a mers si Domnul Hristos. Vom fi atunci stãpâniti de dorinta plinã de zel ca si cei din jurul nostru sã poatã privi "pe Mielul lui Dumnezeu, care ridicã pãcatul lumii" (Ioan 1,29),[SC 79].

Efortul fãcut pentru binecuvântarea altora va avea ca rezultat propria noastrã binecuvântare. Acesta a fost de fapt scopul urmãrit de Dumnezeu atunci când ne-a dat partea noastrã de lucru în cadrul Planului de Mântuire. El a dat astfel oamenilor privilegiul de a deveni pãrtasi de naturã divinã si, la rândul lor, acestia sã fie o binecuvântare pentru toti semenii lor. Aceasta este cea mai mare onoare, cea mai mare bucurie pe care Dumnezeu o poate da celor credinciosi. Cei care devin astfel pãrtasi la lucrarea iubirii divine sunt adusi tot mai aproape de Creatorul lor.[CC]

Este deschisa usa vietii mele?  Nu de alta dar daca trece Mantuitorul Lumii pe-aproape, sa poata intra.

Biblia spune: " Cand ganduri negre se framanta cu gramada inlauntrul meu, mangaierile Tale imi invioreaza sufletul." Psalmii 94:19

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu