miercuri, 27 martie 2013

De la sublim la ridicol...

"De la sublim la ridicol nu este decat un pas." Napoleon, dupa infrangerea de la Berezima

"Point of No Return" (PNR) se mai numeste punctul de unde avioanele nu se mai pot intoarce la baza de plecare. Le-ar trebui mai mult combustibil decat mai au la bord.

Ce bine seamana acest lucru cu viata noastra, care decurge normal pana in momentul in care unele lucruri nu mai permit drum de intoarcere. Poate drogurile, poate naravurile bolnave; poate fleacurile. Mai bine sa nu ne jucam..

"Plãgile si judecãtile lui Dumnezeu îsi fac lucrarea lor, iar sufletele merg la ruinã din cauzã cã lumina adevãrului n-a strãlucit pe cãrare. Dar cât de putini poartã povara pentru starea semenilor lor! Lumea piere în mizerie; dar aceasta nu-i miscã nici chiar pe aceia care pretind a crede adevãrul cel mai sublim si cel mai cuprinzãtor, care a fost dat vreodatã muritorilor. Dumnezeu cere ca poporul Sãu sã fie mâna Sa de ajutor spre a ajunge la cei care pier, dar cât de multi sunt multumiti sã nu facã nimic! Lipseste iubirea aceea care L-a fãcut pe Hristos sã pãrãseascã locasul Sãu ceresc si sã ia asupra Sa natura omeneascã, pentru ca natura omeneascã sã poatã lua contact cu natura omeneascã si sã atragã neamul omenesc spre divinitate. Poporul lui Dumnezeu este cuprins de o somnolentã, o amortealã, care-i împiedicã sã înteleagã nevoia acestui timp.


Poporul lui Dumnezeu e pus la probã înaintea Universului ceresc, dar zgârcenia darurilor s jertfelor lor, ca si eforturile lor slabe în slujba lui Dumnezeu, îi marcheazã ca necredinciosi. Dacã putinul ce se face acum ar fi tot ce pot ei face mai bine, ei nu ar fi sub osândã; dar, cu resursele lor, ei ar putea face mult mai mult. Ei stiu si lumea stie de asemenea cã în mare mãsurã ei au pierdut spiritul tãgãduirii de sine si al purtãrii crucii."(T6 446)

Biblia spune: "Sa se intoarca la Domnul care va avea mila de el, la Dumnezeul nostru care nu oboseste iertand." Isaia 55:7

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu