marți, 12 martie 2013

Devotional Pentru Femei: Cine plăteşte?


Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Matei 6:33)

Hilda se naşte Într-o familie cu 8 copii: 3 băieţi şi 5 fete, în care tatăl este catolic. Mai târziu, tatăl devine membru al Bisericii Adventiste. Este foarte bucuros că îşi poate creşte copiii în temere de Dumnezeu. Chiar de când s-a căsătorit, a pus deoparte o serie de animale. În Zambia, preţul unui singur animal poate acoperi cheltuielile pe un an de zile pentru şcolarizarea unui copil sau chiar doi. Animalele au fost duse la un unchi. Părinţii Hildei au fost compătimiţi că aveau 5 fete. În Africa, educaţia fetelor este considerată inutilă, pentru că ele oricum se vor căsători şi vor avea grijă de copii ... Tatăl Hildei avea însă o altă viziune. Când a venit timpul pentru şcolarizare a fetelor, el îşi ia animalele înapoi de la unchiul pentru a le vinde şi a câştiga bani pentru şcoală. Unchiul s-a împotrivit, dar tatăl îşi vede fetele la şcoală, rând pe rând.

Hilda este cea mai mare dintre fete. Ea termină studiile medii şi superi­oare, după care se căsătoreşte şi, împreună cu soţul ei, are şase copii. Acest fapt o face să renunţe la serviciul ei (lucra la Departamentul de Business şi Administraţie al unei şcoli AZŞ). Din copilărie, Hilda citise în cartea În­drumarea copilului (de E. White) că ar fi bine ca mama să fie acasă cu copiii cel puţin până la vârsta de trei ani. Aşa a şi făcut. Unchiul vine şi îi spune tatălui Hildei: "Nu ţi-am spus eu că nu e bine să educi fetele? Acum stă aca­să după ce a făcut atâta şcoală ... " Hilda merge înainte şi îşi creşte copiii; îşi scoate şi banii de buzunar printr-un mic business făcut acasă. După 10 ani de stat acasă, se întoarce la vechiul serviciu.

Educarea fetelor a fost benefică şi pentru fraţii lor, care au avut proble­me mari de sănătate. Toţi cei trei fraţi ai Hildei au murit, iar copiii lor au fost luaţi în grijă de către surorile care aveau educaţie.


Hilda îşi creşte copiii în temere de Dumnezeu, are şi serviciu, acum fiind şefa Departamentului de Business şi Administraţie a Universităţii Rusan­gu din Zambia. Mai târziu, soţul ei moare, după o lungă suferinţă. Mamă a 6 copii şi văduvă, plus alţi nepoţi de-ai fraţilor; dacă ea nu ar fi fost educată cum ar fi putut să-şi ajute familia? După şase ani de văduvie, Dumnezeu i-a dăruit un alt soţ minunat şi împreună au un cămin fericit. El este trezorie­rul Universităţii Rusangu din Zambia.

Dacă astăzi eşti în cumpănă şi nu ştii dacă să mai studiezi sau nu, pen­rru că nu ai finanţe sau vârsta nu te mai avantajează, sau poate ai casa olină de copii, nu renunţa. Dumnezeu este onorat dacă ştim cum să valorificăm potenţialul nostru intelectual. 

 Maria Goga, Bucureşti, Muntenia    



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu