vineri, 29 martie 2013

Secretul zambetului

Zambetul este definit ca: . 1. A schita o usoarã miscare a buzelor, însotitã de înseninarea fetei, pentru a exprima de obicei bucurie sau satisfactie (de micã intensitate); a surâde. 2. Fig. A fi (cuiva) favorabil. ¨ A conveni cuiva, a gãsi aprobare la cineva. - Din sl. zonbu "dinte", bg. zãbja se.(DEX)

A-i zâmbi vecinului tãu este mai important decât sã-l inviti la un pahar de vin. (Iudaism)

Caleb era un copil evreu care a fost crescut pana la cinci ani in caminul sau, intr-un sat din Egipt. La cinci ani, pe cand nici nu vorbea prea bine, a fost smuls de langa mama lui, care devenise parca dintr-o data distanta, respingatoare si rece cu el. A trebuit sa plece cu tatal sau in pustie, departe de casa, unde avea de trait o viata de nomad si de pazit turmele impreuna cu tatal sau. El nu stia ca aceasta era metoda evreilor de a-si proteja baietii cautati de egipteni pentru a-i face sclavii lui Faraon.

Uneori,  pustiul este singura cale de salvare si protectie pe care Dumnezeu este nevoit sa o foloseasca pentru a ne libera din robia pe viata a pacatului.

 "Privind la partea luminoasã a lucrurilor, descoperim suficiente motive pentru a fi bucurosi si fericiti. Dacã le adresãm altora un zâmbet, ei ne vor zâmbi si dacã le vom vorbi într - o manierã plãcutã si înãltãtoare, ei ne vor rãspunde la fel." - ST, 12 februarie 1885

Biblia spune: "Credincios este Domnul; El va va intari si va va pazi de cel rau." 2 Tesaloniceni 3:3

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu