vineri, 8 martie 2013

O chemare diferita!

"Cand Dumnezeu vrea sa faca un lucru frumos, incepe cu o dificultate. Daca vrea sa faca un lucru extraordinar, incepe cu o imposibilitate." Charles Inwood

Oare de ce avem impresia ca meritam ceea ce avem?

"Cartea lui Tefania are trei capitole si 53 de versete. Ea cuprinde cele trei oracole rostite de Tefania la începutul domniei regelui Iosia (640-608 î.e.n.). Primul oracol criticã aspru poporul din Iuda care se dedã idolatriei si practicã rituri strãine (1, 8). Ei vor fi pedepsiti printr-un cataclism, ceea ce înseamnã, ca si la ceilalti profeti, Ziua Domnului. Descrierea deosebit de vie a acestei Zile i-a adus porecla de “profet al Zilei Domnului”. Al doilea oracol este o chemare la pocãintã, adresatã poporului din Iuda. Ultimul oracol al lui este o înfierare a conducãtorilor politici si religiosi ai lui Iuda. Dumnezeu va îndrepta contra lor o armatã din cele patru colturi ale lumii, alcãtuitã din credinciosii Sãi. Rãmãsita din Iuda, care va supravietui, va fi alcãtuitã din exilati adunati din nou, ale cãror calitãti vor fi dreptatea si smerenia." (Iudaism)

Meritam sa avem zi de zi lumina si aer? Meritam sa admiram frumusetile din jurul nostru? Meritam sanatate si putere? Categoric nu. Si ca o incununare a "nemeritelor" noastre, inca dinaintea vesniciei, Dumnezeu a planuit salvare pentru noi. 

Nu pentru ca meritam, ci pentru ca El este bogatie de dragoste si har.

Biblia spune: 
"El ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotararea Lui." 2 Timotei 1:9.

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu