marți, 26 martie 2013

Mintea trandava


"In mintea trandava Satana isi face atelierul sau de lucru." E.G. White

Un tanar, ca sa batjocoreasca  pe Dumnezeu, a spus:

"Daca Dumnezeu este atotputernic, poate oare sa faca o greutate pe care El insusi sa n-o poata ridica? Daca poate, inseamna ca nu e atotputernic. Daca nu poate iarasi nu este."

Si totusi S-a facut pe Sine un prunc:
Nu se putea ridica singur din iesle. trebuia schimbat, hranit, spalat. Oamenii mai tarziu radeau de neputinta Lui de a cobori de pe cruce, apoi n-a mai fost decat un cadavru. Mort, era de fapt greutatea pe care El Dumnezeu, o facuse si nu o putea ridica. L-au ingropat Iosif si ucenicii.

"[...] multe pãcate sunt urmarea lenevirii. Mâinile si mintile active nu gãsesc timp de a lua seama la fiecare ispitã pe care vrãjmasul o scoate în cale, însã mâinile lenese si creierul lenes sunt întotdeauna gata spre a fi luate în stãpânire de Satana. Când nu este ocupatã cu lucruri potrivite, mintea se opreste asupra unor lucruri necorespunzãtoare. Pãrintii trebuie sã-si învete copiii cã lenea este pãcat.

"Nu existã nimic altceva care sã conducã în mod atât de sigur la pãcat ca îndepãrtarea tuturor poverilor de la copii, lãsându-i sã ducã o viatã trândavã, fãrã nici un rost, sã nu facã nimic sau sã-si caute ocupatii dupã bunul lor plac. Mintile copiilor sunt dinamice si, dacã nu sunt ocupate cu ceea ce este bun si util, ei se vor întoarce în mod inevitabil spre ceea ce este rãu. Desigur, este dreptul lor si este necesar ca ei sã se recreeze, dar trebuie învãtati sã munceascã si sã aibã ore regulate de muncã fizicã si, de asemenea, ore pentru citit si studiu. Vegheati ca ocupatia lor sã se potriveascã cu vârsta si sã le procurati cãrti utile si interesante. (AH 285}

DAR A INVIAT SI ACEST LUCRU GARANTEAZA INVIEREA COPIILOR SAI.

Faptul ca Isus a inviat este garantia prezenta si viitoare a omului pocait si mantuit.

Biblia spune: "Lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tarie, ci prin Duhul Sfant al lui Dumnezeu."  Zaharia 4:6

Duhul Sfant, daca este primit si  daca este lasat, actioneaza asupra mintii omului.

Dorel Cornei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu